Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26
Slevy za sběr tříděného odpadu
27
Slevy za sběr tříděného odpadu
28
Slevy za sběr tříděného odpadu
29
Slevy za sběr tříděného odpadu
30
Slevy za sběr tříděného odpadu
1
Slevy za sběr tříděného odpadu
2
Slevy za sběr tříděného odpadu
3
Slevy za sběr tříděného odpadu
4
Slevy za sběr tříděného odpadu
5
Slevy za sběr tříděného odpadu
6
Slevy za sběr tříděného odpadu
7
Slevy za sběr tříděného odpadu
8
Slevy za sběr tříděného odpadu
9
Slevy za sběr tříděného odpadu
10
Slevy za sběr tříděného odpadu
11
Slevy za sběr tříděného odpadu
12
Slevy za sběr tříděného odpadu
13
Slevy za sběr tříděného odpadu
14
Slevy za sběr tříděného odpadu
15
Slevy za sběr tříděného odpadu
16
Slevy za sběr tříděného odpadu
17
Slevy za sběr tříděného odpadu
18
Slevy za sběr tříděného odpadu
19
Slevy za sběr tříděného odpadu
20
Slevy za sběr tříděného odpadu
21
Slevy za sběr tříděného odpadu
22
Slevy za sběr tříděného odpadu
23
Slevy za sběr tříděného odpadu
24
Slevy za sběr tříděného odpadu
25
Slevy za sběr tříděného odpadu
26
Slevy za sběr tříděného odpadu
27
Slevy za sběr tříděného odpadu
28
Slevy za sběr tříděného odpadu
29
Slevy za sběr tříděného odpadu
30
Slevy za sběr tříděného odpadu
31
Slevy za sběr tříděného odpadu
1 2 3 4 5 6

Vyhledat v textu

Drobečková navigace

Úvod > O Čepí > Fotogalerie > Fotogalerie_2 > Posvícení 2006 > Soutěž o nejlepší tradiční posvícenský recept

Soutěž o nejlepší tradiční posvícenský recept

V soutěži o nejlepší tradiční posvícenský recept (o láhev rumu do posvícenského cukroví) se utkalo celkem pět receptů od našich občanů.
Čtyři recepty byly sladké:

  • posvícenské koláčky,
  • rumové řezy,
  • babiččin borůvkový koláč,
  • posvícenské hřbety

a jeden recept byl slaný:

  • čepský posvícenský toč.


Hodnotitelská komise měla těžký úkol a nakonec se rozhodla udělit dvě hlavní ceny a to panu Jaroslavu Kovalčukovi za jeho čepský posvícenský toč a manželům Škopkovým za jejich posvícenské hřbety.
Výhercům budou láhve rumu (do posvícenského cukroví) předány při posvícenské zábavě dne 26.srpna 2006 v obecním hostinci. Výhercům blahopřejeme a jejich recepty zveřejňujeme.

Posvícenské hřbety

Piškot: 6 vajec, stejná váha cukru, stejná váha polohrubé mouky, 6 lžic vody - ušlehat.

Vychladlý a upečený piškot nakrájíme na kostky. Do hřbetu dáme igelit. Piškot postupně skládáme do hřbetu a zaléváme krémem.

Krém: 45 dkg másla (hery), 18 dkg cukru, 1 žloutek - třít. Přidáme 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 1/4 l vřelého mléka.

Když piškot poskládáme a prolijeme krémem, zatížíme a necháme přes noc v lednici. Po ztuhnutí vyklopíme a polijeme čokoládovou polevou. Libovolně zdobíme (třeba strouhanými ořechy).

 

Čepský posvícenský toč

Suroviny:
1 kg syrových brambor, 1/2 l mléka, 6 lžic škvarků, 6 lžic nadrobno nakrájeného uzeného, 6 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, 6 lžic strouhanky, sůl, pepř, drcený kmín, 1 kg zelí.

Brambory opláchneme, okrájíme, nastrouháme, na kaši, přebytečnou vodu slijeme. Dále brambory spaříme horkým mlékem, přidáme škvarky, uzené, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl, kmín a strouhanku. Vše promícháme v těsto. Je-li řídké, přidáme lžíci mouky. Nízký plech vymažeme sádlem, vlijeme těsto a urovnáme na sílu jednoho centimetru. Pečeme v prudce rozpálené troubě asi 25 minut.
Zelí nakrájíme na drobno, vaříme, a na závěr zahustíme na jemno strouhaným syrovým bramborem. Natřeme jím placku a stočíme v závin.
Vynikající teplé i studené. K tomu kávu, meltu, pivo